Serveis Educatius

Projectes Comunitaris

Facilitem processos creatius que parteixen del reconeixement vivencial dels participants i l’anàlisi crític del seu context, amb l’objectiu de localitzar interseccions entre les seves problemàtiques individuals i les estructures d’opressió social que es troben més presents. Cohesionem el grup posant les cures al centre, i canalitzem l’energia creativa en la materialització d’una obra d’art que respon a les seves inquietuds alhora que interpel·la a la seva comunitat.

Aquests processos tenen un gran impacte vital i transformador per als participants, i en transcendeixen obres carregades d’intel·ligència col·lectiva i sentit social.

Murals Comunitaris

 

Distingim entre tres tipus de serveis depenent de la relació entre artista i participants en la conceptualització i execució del mural.  

MURAL COOPERATIU

Quin potencial té l’espai públic quan es transforma en un aparador artístic? En aquest projecte debatrem, dibuixarem i aprendrem a pintar amb esprais, brotxes i pinzells per plasmar una obra que expressi un missatge i dialogui amb l’espai on s’ubica la paret.  

MURAL REPRESENTATIU

En aquesta tipologia d’intervenció, l’artista s’endinsa en la comunitat per consensuar amb els seus membres la direcció artística del mural en concepte i forma, duent a terme un procés de participació ciutadana que busca generar un impacte positiu en el territori en coherència i diàleg amb les persones que el veuran dia a dia.

MURAL PARTICIPATIU

A diferència de l’anterior, en aquest format l’artista proposa un disseny o el pacta amb l’organització per a que el públic pugui participar-hi pintant-lo sota la nostra dinamització. Aquesta tipologia de mural permet que moltes persones formin part del mural i encaixa molt bé per a esdeveniments o grans grups.

Murals cooperatius realitzats

“Aprendre a Estimar(-me)”

MURAL COOPERATIU

“Els Joves sou el Futur”

MURAL COOPERATIU

“Cremem el Binarisme”

MURAL COOPERATIU

Videoclip Comunitari

 

La música és el bé cultural més consumit pels joves de l’actualitat, especialment quan va acompanyada d’un videoclip. Juntes inspirarem el concepte, analitzarem críticament els seus referents musicals i treballarem en la producció musical, l’escriptura lírica i els audiovisuals per crear una obra multidisciplinària on cadascú podrà aportar el seu potencial artístic, ja sigui cantant, ballant, tocant instruments, etc. 

Videoclips realitzats

“Mi Futuro no está en Venta”

VIDEOCLIP COMUNITARI

“Desfem-nos de la Por”

VIDEOCLIP COMUNITARI

“Som la Unió”

VIDEOCLIP COMUNITARI

Beating Masculinitats

Aquest projecte és una col·laboració amb l’Amat Molero d’Ulleres per Esquerrans, un referent en la pedagogia i divulgació entorn del treball de les masculinitats en l’àmbit català.

La missió d’aquest projecte és dur a terme un procés participatiu i comunitari de consciència i transformació de les masculinitats a través de la creació artística multidisciplinari.